Danie idealne dla osób lubiących odmiane. W szybki i prosty sposób można wprowadzić do domowego menu coś niecodziennego.
Składniki:
- 4 jajka
- 400 g ugotowanych ziemniaków
- 40 g słoniny
- sól, pieprz
- 2 łyżki śmietany
- 1 łyżka posiekanej pietruszki
Przygotowanie:
Pokrojoną w kostkę słoninę stopić na patelni. Ziemniaki pokroić w plastry i przesmażyć na słoninie. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Jajka wybić ostrożnie na ziemniaki, posypać solą i pieprzem, każde polać 1 łyżką śmietany, posypać pietruszką, posypać pietruszką i wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać 10 minut w temperaturze 190 st.C.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













