6 jajek, kilka pieczarek, majonez i przyprawy to składniki do przygotowania znakomitej przystawki. Jajka faszerowane z pieczarkami nadają się na każdą okazję, zarówno na imprezę urodzinową jak i świąteczny stół. Danie przygotowuje się ok 30 min.
Składniki:
- 6 jajek
- 20 dag pieczarek
- 2 łyżki majonezu
- natka pietruszki
- sól, pieprz, musztarda, maggi
- coś do dekoracji np.papryka, oliwki
Przygotowanie:
- Jajka ugotować na twardo.
- Pieczarki obrać, umyć i obgotować ok.10 minut a następnie drobno pokroić.
- Jajka przekroić wzdłuż na połówki, wyjąć żółtka i drobno pokroić.
- Pokrojone pieczarki, żółtka, natkę pietruszki wymieszać z majonezem i przyprawami.
- Nadziewać farszem białka jajek.
- Po wierzchu polać trochę majonezem i udekorować np. świeżą czerwona papryką ew. oliwkami lub wedle uznania.