Galaretka warzywna z rodzynkami i gorczycą to danie znakomicie nadające się na przystawkę. Przygotowanie potrawy jest bardzo proste i zajmuje ok. 30 min. Galaretka jest niskokaloryczna, posiada oryginalny smak i wspaniały aromat.
Składniki:
- 2 marchewki
- pietruszka
- cebula
- jajko
- szynka (1-2 grube plastry)
- 3-4 dkg rodzynek
- przyprawy – sól, pieprz, ziarenka gorczycy
- żelatyna
Przygotowanie:
- Warzywa gotujemy do miękkości.
- Jajko gotujemy na twardo.
- Wszystkie składniki kroimy w kostkę.
- Wywar z gotowania warzyw doprawiamy i rozpuszczamy w nim żelatynę.
- Po ostygnięciu zalewamy naczynie, w którym wcześniej ułożyłyśmy pokrojone składniki.
Pamiętamy aby na spód nasypać gorczycy i rodzynek, ponieważ po wyłożeniu galarety one znajdą się na górze.
Danie bardzo proste, tanie i smaczne.