Czy wiesz, że produkty z Podlasia charakteryzują się wyjątkowymi walorami smakowymi? Wśród szerokiej gamy asortymentu z tego regionu znajduje się Ser Morski MSM Mońki. Jest to ser dojrzewający typu holenderskiego. Może być spożywany m.in. na zimno, na gorąco, jako składnik wykwintnych dań oraz dodatek do kanapek.
Ser Morski MSM MOŃKI – ser z najczystszych terenów Polski
Dolina Biebrzy, skąd pochodzi Ser Morski MSM MOŃKI, należy do najczystszych ekologicznie terenów naszego kraju. Zdrowe powietrze i czysta woda sprawiają, że wywodzące się z Podlasia produkty charakteryzują się wyjątkowymi walorami.
O jakości sera żółtego w ogromnej mierze decyduje to, z jakiego mleka został wyprodukowany. Na walory smakowe i klasę tego surowca bezpośredni wpływ ma z kolei środowisko, z którego pochodzi. Z tego względu warto wybierać artykuły wytwarzane w rejonach czystych ekologicznie.
Ser Morski MSM MOŃKI należy do rodziny serów dojrzewających typu holenderskiego. Przez smakoszy ceniony jest za lekko pikantny smak i sprężysty miąższ. Zarówno konsystencja, jak i walory smakowe sprawiają, że Ser Morski MSM MOŃKI możemy wykorzystywać w przeróżny sposób – na zimno, na gorąco, jako składnik wykwintnych dań oraz prostych kanapek. Praktyczna forma plastrów i opakowanie nadające się do wielokrotnego otwierania pozwalają na błyskawiczne przyrządzenie przekąsek.
Producent: MSM Mońki
Produkt: Ser żółty MORSKI w plastrach
Cena: ok. 3,05 zł (opakowanie 150 g)
Dodatkowe informacje:
Moniecka Spółdzielnia Mleczarska w Mońkach należy do grona najnowocześniejszych zakładów mleczarskich w Polsce. Firma powstała 1 maja 1972 roku z połączenia Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Dolistowie i Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Krypnie. Spółdzielnia specjalizuje się w produkcji serów dojrzewających typu holenderskiego i szwajcarskiego, produktów tłuszczowych: masła extra i mieszanek, oraz wyrobów proszkowanych: serwatki w proszku i okresowo odtłuszczonego mleka w proszku. Produkcja w MSM Mońki odbywa się przy pomocy najnowszych technologii. Kontrola na każdym etapie wytwarzania gwarantuje najwyższą jakość wyrobów. Potwierdza to wdrożony i certyfikowany system Zarządzania Jakością ISO 9001: 2008, a także Zakładowy Kodeks Dobrej Praktyki Produkcyjnej/Dobrej Praktyki Higienicznej GMP/GHP oraz System HACCP. Więcej: www.msm-monki.pl.