Ryż Jaśminowy posiada charakterystyczne wysmukłe ziarna. Podczas jego gotowania uwalnia się wyjątkowy, kwiatowy aromat. Znakomicie pasuje do drobiu, owoców morza a także z orzechów nerkowca.
Ryż Jaśminowy to prawdziwy magnat wśród odmian ryżu. Ten niezwykle wonny gatunek jest specjalnością kuchni tajskiej i właśnie stamtąd się wywodzi. To właśnie tam uprawia się ziarno najwyższej jakości. Ryż Jaśminowy potocznie nazywa się ‘tajskim pachnącym ryżem’. Dzieje się tak za sprawą wyjątkowego, kwiatowego aromatu, jaki wydziela się podczas gotowania.
Jaśminowy ryż marki Britta ma charakterystyczne wysmukłe, śnieżnobiałe ziarna. Po ugotowaniu ziarno jest miękkie, puszyste i delikatnie kleiste. Doskonale nadaje się do wykwintnych dań i wszelakich potraw kuchni azjatyckiej. Jego delikatny smak i subtelny jaśminowy aromat idealnie komponuje się z drobiem, owocami morza a także z orzechami nerkowca. Polecany jest także do przygotowywania deserów na bazie ryżu.
Ryz Jaśminowy Britta jest produktem bezglutenowym i lekkostrawnym. Podbija podniebienia zarówno znawców tradycyjnej kuchni jak i miłośników smaków egzotycznych i wyszukanych. Warto wprowadzić ten aromatyczny produkt do swojego menu. Opakowanie 4 x 100 g kosztuje ok. 4.50 PLN.
www.sawexpl.com; www.britta.pl