Składniki:
– 2 bułki do hamburgerów
– 200 g mięsa wołowego mielonego
– 2 plastry sera żółtego
– 2 grube plasterki pomidora
– 1 mała biała cebula
– 4 liście sałaty
– 2 plasterki czerwonej cebuli
– 4-6 plasterków ogórka konserwowego
– 1 płaska łyżka musztardy
– Sos do frytek i hamburgerów Tarsmak
– olej
– sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Do mięsa dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, musztardę, doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wmieszać (wyrobić) ręką. Uformować dwa okrągłe, płaskie kotlety wielkości bułki i zgrillować z obu stron na patelni posmarowanej niewielka ilością oleju. Bułki przekroić na pół i zagrzać (nawet lekko zrumienić) z obu stron na suchej patelni. Na gorące połówki bułek położyć plasterki sera, gorące kotlety, sałatę, pomidora, ogórka konserwowego i krążki czerwonej cebuli. Polać obficie Sosem do frytek i hamburgerów Tarsmak i przykryć drugą połówka bułki. Można podawać z frytkami.