Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

5 pomysłów na przepisy z agrestem – zarówno na letnie desery, jak i inne ciekawe dania:

5 pomysłów na przepisy z agrestem – zarówno na letnie desery, jak i inne ciekawe dania:

Jagody – zdrowotne właściwości, które warto znać

Jagody – zdrowotne właściwości, które warto znać

Najlepsze przekąski z jagodami na lato – sprawdzone pomysły i przepisy

Najlepsze przekąski z jagodami na lato – sprawdzone pomysły i przepisy

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Smak śródziemnomorskiej tradycji

Doniesienia naukowe podkreślają znaczenie potraw kuchni śródziemnomorskiej jako zdrowej diety w profilaktyce wielu chorób, a także sposobu na przedłużenie sprawności fizycznej i umysłowej. W krajach, gdzie spożycie oliwy z oliwek jest największe zaobserwowano o 1/3 mniejszą zachorowalność na nowotwory niż w pozostałych państwach. Warto zatem zadbać o zdrowie dodając do posiłków parę kropel tradycyjnej, śródziemnomorskiej oliwy Olivari.

W starożytnej Grecji za ścięcie drzewa oliwnego groziła kara śmierci lub wygnania. Dziś, mimo upływu wieków oliwa z oliwek nadal jest bardzo ceniona z powodu swojego dobroczynnego wpływu na organizm ludzki. Oliwa z oliwek powoduje obniżenie poziomu cholesterolu, ciśnienia krwi, zapobiega chorobom nowotworowym, a także może spowalniać proces starzenia. Najbardziej naturalnym produktem są oliwy w kategorii Extra Virgin. Ten napis na butelce oliwy oznacza, że jest uzyskiwana z najlepszych oliwek w sposób, który nie zmienia ich podstawowych atutów i zapewnia wysoką zawartość witamin (np. A i E) oraz wartościowych mikroelementów.

Od tysięcy lat oliwa z oliwek gości na stołach w domach od Andaluzji, przez Toskanię aż po Kretę. Olivari skupia w sobie najlepsze cechy oliw zaczerpnięte ze śródziemnomorskiej tradycji, a jej delikatny i głęboki smak sprawia, że każde danie zamienia się w kulinarne dzieło sztuki. Warto pamiętać, że na oliwach Extra Virgin nie powinno się smażyć, jednak świetnie sprawdzają się jako jeden ze składników marynaty do grillowanego mięsa (aromatyczne szaszłyki, karkówka) czy warzyw. Idealnie komponują się również z sałatkami (klasyczna caprese), daniami z makaronem (spaghetti z czosnkiem), rybami, owocami morza (słodkie, różowe krewetki) i dressingami (winegret). Można także, wzorując się na śródziemnomorskich smakoszach, maczać w niej jeszcze ciepłe, świeże pieczywo, np. ciabatę.

To co wyróżnia oliwę Olivari wśród konkurencji to nowoczesny i wygodny dozownik pop-up. Ciągły, cienki strumień i automatyczne zamknięcie zapobiegają brudzeniu, rozlewaniu i marnowaniu oliwy. Osoby dbające o linię z pewnością się ucieszą unikając nadmiaru tłuszczu w daniach, a miłośnicy gotowania precyzyjniej odmierzą ilość oliwy do ulubionego przepisu. Ta nowa technologia została nawet nagrodzona w Światowym Konkursie Opakowań WorldStar.
Cena na półce: 12,99 PLN / 500ml