„Sos Chrzanowy” to finezyjny efekt inżynierii smaku, dzięki której udało się połączyć intensywność i drapieżność chrzanu z delikatnością majonezu. Najświeższy produkt MOSSO powiększył tym samym rodzinę gotowych dipów i ma ambicję ostro namieszać na sklepowych półkach.
„Stale poszukujemy nowych smaków i możliwości rozwoju, ale nasz sekret tkwi w uważnym wsłuchiwaniu się w potrzeby klientów. Czasami zamiast smakowej rewolucji trafniejsza jest naturalna ewolucja. Tak właśnie dokonaliśmy kulinarnej synergii, po prostu połączyliśmy ze sobą dwa najpopularniejsze nasze produkty – Majonez Napoleoński i Chrzan delikatesowy” – mówi Tomasz Kwaśniewski, manager MOSSO.
„Sos Chrzanowy” wytwarzany jest na bazie słynnego sosu majonezowego, połączonego z wyważoną ilością ekstraktu korzenia chrzanu i lekko pikantną mieszanką przypraw. To dzięki tym składnikom otrzymano delikatną, ale wyrazistą kompozycję, która zaspokoi gusta wytrawnych smakoszy. Kosztując go na początku poczujemy przede wszystkim smukłość majonezu, dopiero po chwili nasze zmysły zaczną doświadczać uwalniających się intensywnych smakowych elementów tak charakterystycznych dla korzenia chrzanu. Sos jest zatem swoistym kulinarnym pomostem łączącym świat ostrych i wyciskających łzy z oczu chwil ze światem przyjemności jaką czerpie się z zanurzenia w zdecydowanie łagodniejszych klimatach.
Nie ma właściwie takiej potrawy, której „Sos Chrzanowy” nie mógłby z powodzeniem towarzyszyć. To niezastąpiony wręcz sojusznik gotowanych, pieczonych i duszonych mięs. Również ryby bez względu na sposób przyrządzenia mogą pławić się w jego smakowitych zaletach. Sos jest również idealnym dodatkiem do past i sałatek. Można go wreszcie wykorzystać do dekoracji półmiska z przekąskami albo do smarowania tradycyjnych kanapek. Sprawdzi się także jako gotowy dip do wędlin czy krakersów.
„Sos Chrzanowy” dostępny jest w opakowaniach po 250 mililitrów w sklepach na terenie całej Polski.