Składniki:
400 g filetów z kurczaka
Kasza Kuskus Halina
2 łyżki oliwy
1 posiekana cebula
2 posiekane ząbki czosnku
1 zielona i 1 czerwona papryka
1 marchewka pokrojona w słupki
1 średnia cukinia, pokrojona w plasterki
suszone morele pokrojone w paski
200 ml wywaru z warzyw
przyprawy (sól, pieprz, cynamon, kumin, kolendra)
Świeża kolendra do dekoracji.
Sposób przyrządzania:
Pokrój mięso w paski grubości ok. 1 cm. Posyp solą i pieprzem. Na oliwie podsmaż kawałki mięsa, dodaj cebulę, czosnek, paprykę, marchewkę i cukinię. Smaż 3 minuty, mieszając. Dodaj suszone morele, następnie stopniowo dolewaj wywar z warzyw. Dopraw do smaku przyprawami. Duś ok. 5 min. na małym ogniu, mieszając. Podawaj z Kaszą Kuskus Halina przygotowaną wg przepisu na opakowaniu. Gotowe danie udekoruj listkami świeżej kolendry. Smacznego!