Coś dla wegetarian, ale także dla miłośników aromatycznych, lekko podpieczonych warzyw.
przepis z kuchni: włoskiej
czas: Maksymalnie 2,5 h - zależnie od wariantu
liczba porcji: 2
składniki:
200 g mozzarelli
(patrz także składniki ciasta i sosu)
2 pomidory
2 małe cebule
5 -6 szparagów lub 10 - 12 różyczek brokułów
przyrządzanie:
Na cieście CIENKIM lub PUSZYSTYM rozprowadzić SOS POMIDOROWY. Oba placki posypać serem mozzarella. Na wierzchu układać plasterki pomidorów, pokrojoną w piórka cebulę oraz ugotowane wcześniej – najlepiej na parze – szparagi, przekrojone na połówki bądź różyczki brokułów. Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.
uwagi:
Jest to tylko, oczywiście, nasza propozycja, gdyż równie dobrze smakować będą na pizzy plasterki cukini, ziarna kukurydzy czy kawałki papryki.