Konsystencja sera tofu pozwala na upieczenie go na grillu, naprawdę smaczny będzie marynowany wcześniej w intensywnej zalewie
czas: 20 minut + 3 godziny marynowania
liczba porcji: 2
składniki:
1 opakowanie sera tofu (ok. 300 dag)
2 łyżki koncentratu pomidorowego
3 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
grubo mielony pieprz, zioła prowansalskie
sól
przyrządzanie:
Ser porkroić w plastry o grubości 0,5 mm. Oliwę wymieszać z koncentratem pomidorowym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pieprzem, solą i ziołami prowansalskimi. Marynatę rozprowadzić na kawałkach sera, odstawić na min. 3 godziny do lodówki. Następnie piec na grillu z obu stron, przekładając delikatnie, aby kawałki się nie rozpadły. Podawać z sałatkami.