
Konsystencja sera tofu pozwala na upieczenie go na grillu, naprawdę smaczny będzie marynowany wcześniej w intensywnej zalewie
czas: 20 minut + 3 godziny marynowania
liczba porcji: 2
składniki:
1 opakowanie sera tofu (ok. 300 dag)
2 łyżki koncentratu pomidorowego
3 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
grubo mielony pieprz, zioła prowansalskie
sól
przyrządzanie:
Ser porkroić w plastry o grubości 0,5 mm. Oliwę wymieszać z koncentratem pomidorowym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pieprzem, solą i ziołami prowansalskimi. Marynatę rozprowadzić na kawałkach sera, odstawić na min. 3 godziny do lodówki. Następnie piec na grillu z obu stron, przekładając delikatnie, aby kawałki się nie rozpadły. Podawać z sałatkami.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













