
Wzmacniający i mocno rozgrzewający koktajl z whisky z dodatkiem miodu i cytryny
czas: 10 minut
składniki:
2/10 whisky
1/10 soku z cytryny
1/10 płynnego miodu
1/10 płynnego miodu
3/10 gorącej wody
przyrządzanie:
Wszystkie składniki wlać do garnka. Pogdrzewać do momentu aż całkowicie rozpuści się miód, uważając, aby nie doprowadzić do wrzenia. Podawać bardzo gorące w szerokich, niskich, odpornych na wysoką temperaturę szklankach.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













