
Wielkanoc kojarzy się z wiosną. Na świątecznym stole zamiast cudonych, żywych kolorów mamy jednak monotonię barw pieczonych mięs i jaj gotowanych na twardo. Czy jest coś oprócz pisanek, co jest w stanie przełamać te kolory?
Ależ oczywiście! Wystarczy zadbać o kilka sosów, a Wielkanocny stół zyska nie tylko na estetyce. Skorzystamy wszyscy, poszerzając paletę smaków, która zwykle gości na świątecznym stole.
Skoro mamy wiosnę, musimy zadbać o SALSA VERDE, pełną aromatów, które przywodzą na myśl letnie podróże. By jeszcze bardziej rozbudzić wyobraźnię, obok postawmy SOS Z AWOKADO. Rarytasem, który pasować będzie do niemal każdego dania będzie hiszpańskie SOFRITO.
Sałatki, dania główne i jaja zyskają bardzo dużo dzięki SOSOWI SEROWEMU. A jeśli intensywnych smaków i kolorów nam mało, serwujmy PASTĘ Z KAWIORU. W końcu to święta oparte na jajach 😉
Wesołych… i oczywiście smacznych!
A oto poprzednie odcinki o daniach Wielkanocnych
MASZ BABO MAZUREK
PRZEPISY NA WIELKANOC – ZIELONO MI
SAŁATKI NA WIELKANOC
ALE JAJA
WIELKANOC INACZEJ
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













