Smakuje równie dobrze jak wygląda
czas: 30 minut + 2 godziny chłodzenia
liczba porcji: 4
składniki:
300 g truskawek + 4 do dekoracji
400 ml jogurtu naturalnego
4 czubate łyżki wiórków kokosowych
4 łyżki cukru
opakowanie żelatyny na 1 litr płynu
przyrządzanie:
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Truskawki umyć, odszypułkować, osuszyć i zmiksować z 2 łyżkami cukru na gładką masę. Do jogutru dodać cukier, wiórki kokosowe i dokładnie rozmieszać. Do obu mas dodać żelatynę (nieco więcej do jogurtu) i bardzo dokładnie rozmieszać. Na dno 4 kieliszków koktajlowych wlać do 1/4 wysokości mieszankę jogutrową. Wstawić do lodówki i gdy zastygnie wlać warstwę zmiksowanych truskawek. Ponownie wstawić do lodówki. Gdy i ta warstwa zastygnie wlać resztę masy jogurtowej. Podawać udekorowane truskawką.