Pyszny i zdrowy przysmak, który nadaje się jako śniadanie i jako przekąska? Jogurt ananasowy z otrębami, migdałami i rodzynkami - pycha!
składniki:
- garstka rodzynek
- 150 ml jogurtu naturalnego
- 4 plastry ananasa (może być z puszki)
- 2 czubate łyżki otrębów błyskawicznych
- 2 łyżki lekko zmielonych migdałów
przyrządzanie:
- 2 plastry ananasa zasypujemy migdałami i blendujemy na płynną masę.
- jogurt dokładnie mieszamy z zmiksowanym ananasem i migdałami (można dodać go od razu do misy blendera, aby połączyć wszystkie składniki).
- 2 plasterki ananasa kroimy na mniejsze kawałeczki.
- Do szklanki lub salaterki przelewamy połowę jogurtu ananasowego, zasypujemy otrębami, a potem rodzynkami.
- Zalewamy pozostałą częścią jogurtu.
- Od góry wykładamy pokrojonego ananasa (można posypać dodatkowo odrobiną migdałów)