Krem ziemniaczano-koperkowy z dodatkiem jajka to pyszna, lekka i delikatna zupa. Możesz dodać do niej grzanki czosnkowe, ryż lub makaron. Poznaj nasz przepis na krem z koperku!
składniki:
NA BULION (1 litr)
- 2 marchewki, seler, pietruszka, 5 średnich ziemniaków.
- sól
- pieprz
- Duży pęczek koperku
- ok 200 g śmietany 12%
- Cebula
- łyżka masła
- pieprz
- sól
- jajka
przyrządzanie:
- Z warzyw przygotować 1 litr bulionu. Warzywa obrać, dodać do wody i gotować. Bulion będzie gotowy w momencie gdy ziemniaki będą miękkie.
- Na patelni rozpuścić łyżkę masła i podsmażyć posiekaną cebulę. Dodać do bulionu.
- Koperek pokroić i dodać do bulionu.
- Wszystko zblendować, doprawić do smaku i dodać śmietankę.
- Podawać z jajkiem
ZOBACZ: Klasyczne ciasto brownie