Krewetki zapiekane z papryką i pietruszką to potrawa niezwykle prosta i smaczna. Poznaj nasz sprawdzony przepis!
składniki:
- Porcja krewetek
- 1 czerwona papryka
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- natka pieruszki
- oliwa z oliwek
przyrządzanie:
- Paprykę kroimy i pieczemy przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
- Po tym czasie wyciągamy i kroimy w kostkę.
- Czosnek obieramy i siekamy.
- Krewetki oczyszczamy, posypujemy posiekanym czosnkiem, solą, pieprzem i odstawiamy do lodówki na około 1 godzinę.
- Po tym czasie wkładamy krewetki do naczynia żaroodpornego, dodajemy paprykę pokrojoną w kostki, posiekaną natkę pietruszki i skrapiamy oliwą z oliwek.
- Pieczemy przez około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.