Makaron inny niż zwykle. Niby wytrawny a jednak ze słodką nutą. Spróbujecie koniecznie naszego makaronu z indykiem i rodzynkami! Zobacz też: Makaron w sosie serowo - śmietanowym
liczba porcji: 2
składniki:
- 200 gram piersi z indyka
- garść suszonych pomidorów
- 200 gram świeżego szpinaku
- 1 duży ząbek czosnku
- garść rodzynek
- oliwa z oliwek
- dowolny makaron - ok. pół opakowania
- sok z połówki limonki
- przyprawy: sól, pieprzy, bazylia, oregano, lubczyk
przyrządzanie:
- Zamarynuj indyka w czosnku, ziołach i oliwie, i odstaw na 20 min do lodówki
- W międzyczasie ugotuj makaron al dente
- Podsmaż indyka, dodaj szpinak oraz suszone pomidory
- Do indyka dodaj ugotowany wcześniej makaron, podsmaż przez kilka minut
- Na sam koniec dodaj rodzynki, wszystko dokładnie wymieszaj.
- Przed podaniem pokrop sokiem z limonki
- Smacznego!