Chcesz przygotować niezwykłe wielkanocne śniadanie? Zaserwuj swoim gościom jajka faszerowane pieczarkami. To prosty, smaczny i efektowny pomysł na jajka!
składniki:
Składniki na 12 połówek:
- 6 jajek
- 5 dużych pieczarek
- szczypiorek
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka masła
- sól i pieprz do smaku
przyrządzanie:
1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. Przekrajamy na pół. Zółtka wyjmujemy i rozdrabniamy je za pomocą widelca.
2. Kroimy pieczarki.
3. Na patelni na maśle dusimy pokrojone pieczarki.
4. Doprawiamy do smaku.
5. Mieszamy w misce razem z żółtkami, dodajemy majonez i szczypiorek. Dokładnie mieszamy.
6. Farsz nakładamy do białek.
7. Ozdabiamy szczypiorkiem i warzywami wedle uznania.