Masz dosyć nudnych sałatek? Boisz się, że nie najesz się wystarczająco? Postaw na sałatkę z jajkiem i boczkiem. Dodaj do tego chrupiącą bagietkę i świeże warzywa. Z mieszanki tej wychodzi przepyszne danie obiadowe! Proste, szybkie i smaczne!
składniki:
- mix sałat
- jajko
- pomidor
- cebula
- bekon
- bagietka
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek
- ocet balsamiczny
przyrządzanie:
Ugotuj jajko na twardo (włóż do wrzącej wody na około 10-12 minut).
Usmaż bekon na suchej patelni (i tak jest tłusty, nie potrzebujesz dodatkowo natłuszczać patelni).
Pokrój bagietkę w plastry, jeśli lubisz chrupkie pieczywo, włóż bułkę do rozgrzanego piekarnika na 5-10 minut.
Pomieszaj sałatę, pokrojonego w plasterki pomidora, pokrojoną w piórka cebulę, dodaj usmażony bekon i pokrojone w ćwiartki jajko.
Na koniec polej oliwą z oliwek i odrobiną octu balsamicznego. Posyp świeżo mielonym pieprzem i solą.
SMACZNEGO!
Zobacz też: Wiosenna sałatka z serem brie