Nie masz pomysłu na obiad? Postaw na zdrową i niskokaloryczną rybę. Białe mięso to najzdrowsza forma białka. Filety z dorsza pieczone z cytryną to lekka propozycja dla całej rodziny. Spróbuj!
liczba porcji: 2 osoby
składniki:
- 0,5 kg filetu z dorsza
- cytryna
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek
- czosnek granulowany
przyrządzanie:
Filety z dorsza dzielisz na dowolne kawałki (w zależności od Twojej potrzeby).
Cytrynę kroisz w plasterki.
Z obu stron natłuszczasz rybę oliwą z oliwek i posypujesz je solą, pieprzem i czosnkiem.
Układasz kawałki ryby w sreberka, kładziesz na nie plasterek lub dwa cytryny i zawijasz.
Pieczesz przez 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Podawaj z warzywami – ryba jest świeża i pyszna!
SMACZNEGO!
Zobacz też: Dorsz w sosie karmelowym