Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

Tarta z brzoskwiniami

Jaki deser jest najlepszy na wiosenną aurę? Krucha tarta z owocami! Wypróbuj nasz łatwy przepis na to niesamowite ciasto. cake-597175_640

składniki:
Ciasto: • 200 g mąki • 3 łyżki cukru pudru • pół kostki masła • 1 jajko Wypełnienie: • 1 budyń śmietankowy • 1 galaretka owocowa • brzoskwinie z puszki

przyrządzanie:

1.Mąkę, cukier puder i masło wkładamy do miksera i miksujemy.

2. Dodajemy jajko i miksujemy aż wszystko się połączy.

3. Lepimy kulę z powstałego ciasta, zawijamy w folię i wkładamy na pół godziny do lodówki.

4. Piekarnik ustawiamy na 180 stopni.

5. Rozwałkujemy ciasto na 3mm placek. Przenosimy je do formy na tartę.

6. Spód tarty przekłuwamy widelcem i wstawiamy na pół godziny do lodówki.

7. Obciążamy za pomocą grochu i pieczemy przez 15 minut w piekarniku.

8. Zdejmujemy groch i pieczemy jeszcze przez ok. 8 minut.

9. Jak ciasto ostygnie, wykładamy je chłodnym budyniem, układamy owoce i zalewamy tężejącą galaretką.

 

ZOBACZ TEŻ: Jamajskie ciasto imbirowe