Aksamitna zupa krem to dobry pomysł na lekki, ale sycący obiad. Proponujemy zupę z zielonej fasolki szparagowej na ostro!
składniki:
- 50 dag zielonej fasolki szparagowej
- 1 kostka rosołowa
- 1 duża marchewka
- 3 ziemniaki
- 1 łyżka masła
- sól, pieprz
- szczypta chilli
- 1/2 łyżeczki curry
przyrządzanie:
1. Do garnka wlewamy ok. 2l wody. Wrzucamy kostkę rosołową i gotujemy.
2. Marchewkę i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
3. Wrzucamy warzywa do wody i dodajemy łyżkę masła.
4. Gdy marchewka i ziemniaki będą miękkie, wrzucamy fasolkę szparagową.
5. Doprawiamy i gotujemy przez około 30 minut.
6. Po ugotowaniu miksujemy na krem.
7. Podajemy z grzankami.