Wrap wegetariański jest zdrowy, a jednocześnie sycący. Bogaty w warzywa dostarcza wiele potrzebnych składników. To idealna propozycja na obiad, kolację czy przekąskę w ciągu dnia!
składniki:
- 3 tortille
- pół puszki czerwonej fasoli
- pół opakowania ugotowanego ryżu białego lub brązowego
- pół czerwonej papryki
- łyżka kukurydzy z puszki
- pół cebuli
- ząbek czosnku
- kapusta pekińska
- awokado
- pomidor
- utarty żółty ser
- łyżeczka oregano
- sól, pieprz
przyrządzanie:
1. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, szklimy na nim cebulę, dodajemy przeciśnięty czosnek, pokrojoną paprykę, obranego i pokrojonego pomidora, fasolę, kukurydzę, awokado.
2. Przyprawiamy
3. Placki tortilli podgrzewamy na osobnej patelni bez dodatku tłuszczu.
4. Gotujemy ryż.
4.Na każdym połóż kapustę pekińską, następnie warstwę ryżu oraz warzywa.
5. Sypiemy startym serem i zawijamy.