Ziemniaki możemy przygotować na wiele sposobów. Tym razem połączymy je z masłem i czosnkiem. Oto przepis na doskonałe ziemniaczki z piekarnika!
składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 3 łyżki masła
- 3 ząbki czosnku
- 1 cebula
- czosnek granulowany (szczypta)
przyrządzanie:
- ziemniaki myjemy, ale nie obieramy.
- Kroimy w ćwiartki.
- Gotujemy w osolonej wodzie przez 10 minut.
- Cebulę obieramy i kroimy w pióra.
- Czosnek obieramy i siekamy.
- Masło roztapiamy na patelni, dodajemy odrobinę czosnku granulowanego.
- Ziemniaki wkładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy roztopionym masłem.
- Następnie posypujemy cebulą i czosnkiem.
- Pieczemy w 180 stopniach przez około 20 minut.
ZOBACZ TEŻ: Pieczone krewetki w sosie cytrynowo-pietruszkowym