Przenieś się z nami do orientalnych Chin i wypróbuj pysznych i chrupiących sajgonek wegetariańskich.
składniki:
grzyby mun, papier ryżowy, marchew, cukinia, papryka czerwona, ogórek kiszony, imbir, czosnek, papryczka peperoni, cebula dymka, sos sojowy, ocet ryżowy
przyrządzanie:
1. We wrzątku namaczamy grzyby mun.
2. Cukinie, marchewkę i ogórek kroimy. Cebulę i paprykę chili siekamy. Ucieramy korzeń imbiru i czosnek.
3. Smażymy wszystkie warzywa na woku.
4. Dodajemy sos sojowy, ocet ryżowy, imbir i czosnek. Mieszamy.
5. Kiedy farsz ostygnie namaczamy pojedynczo papier ryżowy. Na każdy papier nakładamy farsz, składamy boki i zwijamy w rulonik.
6. Odstawiamy na pół godziny, a potem smażymy w dużej ilości oleju.