Pascal Brodnicki przedstawia niesamowity przepis na czarny makaron z krewetkami i warzywami. Pachnie ogrodem, smakuje niesamowicie i jak wygląda! Gotujcie jak najlepsi szefowie kuchni! Z tym przepisem, z pewnością Wam się to uda.
składniki:
- 1 papryka zielona bez pestek pokrojona w grubą kostkę
- 1 papryka żółta bez pestek pokrojona w grubą kostkę
- 1 papryka czerwona bez pestek pokrojona w grubą kostkę
- 250 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
- 1 duża cebula
- 2 posiekane ząbki czosnku
- starta skórka z 1 limonki
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 2 łyżki soku z limonki
- 1 łyżka passaty
- pół pęczka posiekanej bazylii
- pół pęczka szczypiorku pokrojonego w słupki
- 1 cukinia ze skórką bez pestek pokrojona w słupki
- 40 ml Ramy Smaż jak szef kuchni – wariant z oliwą z oliwek
- 350 g krewetek black tiger z pancerzem
- 60 ml białego wina
- 320 g makaronu czarne tagliatelle
- szczypta papryki wędzonej
przyrządzanie:
Poznajcie wyjątkowy przepis Pascala Brodnickiego na Makaron z sepią i krewetkami pachnący ogrodem warzywnym!
Przepis dla 4 osób | Czas przygotowania: 30 minut | Czas gotowania: 35 minut