Pascal Brodnicki przedstawia niesamowity przepis na czarny makaron z krewetkami i warzywami. Pachnie ogrodem, smakuje niesamowicie i jak wygląda! Gotujcie jak najlepsi szefowie kuchni! Z tym przepisem, z pewnością Wam się to uda.
składniki:
- 1 papryka zielona bez pestek pokrojona w grubą kostkę
- 1 papryka żółta bez pestek pokrojona w grubą kostkę
- 1 papryka czerwona bez pestek pokrojona w grubą kostkę
- 250 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
- 1 duża cebula
- 2 posiekane ząbki czosnku
- starta skórka z 1 limonki
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 2 łyżki soku z limonki
- 1 łyżka passaty
- pół pęczka posiekanej bazylii
- pół pęczka szczypiorku pokrojonego w słupki
- 1 cukinia ze skórką bez pestek pokrojona w słupki
- 40 ml Ramy Smaż jak szef kuchni – wariant z oliwą z oliwek
- 350 g krewetek black tiger z pancerzem
- 60 ml białego wina
- 320 g makaronu czarne tagliatelle
- szczypta papryki wędzonej
przyrządzanie:
Poznajcie wyjątkowy przepis Pascala Brodnickiego na Makaron z sepią i krewetkami pachnący ogrodem warzywnym!
Przepis dla 4 osób | Czas przygotowania: 30 minut | Czas gotowania: 35 minut
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















