Aromatyczne ciasto o smaku świeżej kawy i cynamonu z pewnością będzie smakowało wszystkim domownikom. Jest oryginalne, ale łatwe w przygotowaniu. Sprawdź nasz przepis!
składniki:
1/4 szklanki mleka
6 łyżek kawy rozpuszczalnej
plaska łyżeczka cynamonu
1 szklanka mąki
2/3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szczypta soli
120 g masła
3/4 szklanki cukru
2 jajka
przyrządzanie:
Kawę zalewamy gorącym mlekiem i odstawiamy do wystudzenia. Dodajemy cynamon.
Piekarnik nagrzewamy do 175oC. Jajka ubijamy z masłem, dodajemy cukier, a następnie kawę oraz wszystkie suche składniki. Miksujemy przez około 3 minuty
Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia i lekko natłuszczonej formy i pieczemy ok 45 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














