Jesteś miłośnikiem Nutelli? Oto doskonałe połączenia ciasta na muffinki oraz słodkiej Nutelli. Na pewno Cię zaskoczy!
składniki:
2 jaja
100 ml oleju
200 ml mleka
350 g mąki pszennej
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżeczki cukru pudru
Nutella
przyrządzanie:
Do miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier puder.
W drugiej misce roztrzepujemy jaja, łączymy je z mlekiem oraz olejem.
Mokre składniki dodajemy do suchych i mieszamy niezbyt długo, tylko do połączenia się składników.
Foremki napełniamy masą do 1/3 wysokości, następnie nakładamy czubatą łyżkę Nutelli i ponownie uzupełniamy ciastem do 3/4 wysokości papilotek.
Muffiny wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy przez ok. 20 minut.