Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Kuleczki RAFAELLO – bardzo prosty przepis!

Rafaello, które znajdziemy na sklepowych półkach, jest niezwykle delikatne i oryginalne w swoim smaku. Niejeden z nas zastanawiał się, czy jest przepis na te cudowne kuleczki. Jak się okazuje, KUKINGO podaje nam wręcz doskonałą recepturę na ten deser. Oto on. 

P1040591

składniki:
 

  • 3/4 szklanki wiórków kokosowych do masy
  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych do obtoczenia kulek
  •  50 g masła
  • 25 g cukru pudru
  • biała czekolada
  • około 20 migdałów

przyrządzanie:

Migdały włóż do miski zalej gorącą wodą, odczekaj około 5 minut, obierz ze skórki.
Czekoladę połam na małe kawałeczki i rozpuść w kąpieli wodnej.
 Mikserem utrzyj miękkie masło z cukrem pudrem, dodaj powoli roztopioną czekoladę cały czas mieszkając.
Wsyp do masy wiórka kokosowe i za pomocą łyżki delikatnie mieszaj.
Masę włóż do lodówki na 30 minut.
Następnie formuj małe kuleczki, w środku umieść migdała i obtocz w kokosie.

 

WIĘCEJ O TYM PRZEPISIE, ORAZ PRZYDATNE WSKAZÓWKI ZNAJDZIESZ TUTAJ

 

 

 

WIĘCEJ TAKICH PRZEPISÓW ZNAJDZIESZ NA KUKINGO.

 

POLUB KUKINGO!