Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Prosty chleb z nasionami – idealny na święta!

W święta warto postawić na domowe wypieki. Kiedy piekarnik szaleje,z łatwością znajdziemy warunki, aby nasz chleb doskonale wyrósł i upiekł się w odpowiedniej temperaturze. Świeży, chrupiący, a przede wszystkim domowy! Pieczywo ze sprawdzonych składników i bez dodatku spulchniaczy jest zdrowe i musi znaleźć się w jadłospisie każdego z nas! 

bread-1081080_960_720

składniki:

Składniki rozczynu:

  • 10 dag drożdży
  • 2 łyżki cukru
  • pół szklanki ciepłej wody
  • 3 łyżki mąki
  • Składniki ciasta:
  • litr letniej wody
  • 1 kg mąki
  • 5 torebek pokrzywy ekspresowej (możesz dostać ją w aptece)
  • 3 łyżeczki siemienia lnianego
  • 3 łyżeczki pestek słonecznika
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 łyżka soli

przyrządzanie:

  • Do naczynia wrzuć drożdże, 2 łyżki cukru, pół szklanki ciepłej wody oraz 3 łyżki mąki.
  • Połącz ze sobą wszystkie składniki, robiąc chlebowy rozczyn.
  • Następnie pozostaw go w chłodnym miejscu na około 15 minut.
  • Do schłodzonego rozczynu wlej litr letniej wody, a następnie dodaj wszystkie zioła i nasiona.
  • Całość należy wymieszać łyżką, a zakryte naczynie wstawić do zlewu z ciepłą wodą na około 30 minut i odczekać aż zwiększy swoją objętość.
  • Pamiętaj, aby ciasto przełożyć do wysmarowanych tłuszczem blaszek, co zapobiegnie przywieraniu ciasta.
  • Bochenek należy piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około godzinę.