Napoleonka gości w niemal każdej kawiarni. Jednak jeśli skorzystasz z naszego przepisu bez problemu wykonasz ją w domu. Będzie zdrowiej i smaczniej.
składniki:
- 3 szklanki mąki pszennej
- 250 g masła lub margaryny
- 1 całe jajko
- 1 żółtko
- 2 łyżki gęstej śmietany (z kubeczka, kwaśnej, 18%)
Masa
- 4 całe jajka
- 14 łyżeczek cukru
- 16 łyżeczek mąki pszennej
- 2 opakowania cukru wanilinowego
- 1 litr mleka
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















