Wbrew pozorom grillowanie nie jest tylko i wyłącznie dla miłośników mięsa! Grillować możemy również słodkości. Desery z rusztu was zaskoczą. Podpowiadamy, jak je zrobić.
3 sposoby na deser z grilla
1. Brzoskwinie z grilla:
Brzoskwinie posmaruj olejem, ułóż na grillu stroną przecięcia do dołu. Grilluj 5 minut, a potem odwróć i skrop 2 łyżkami miodu. Twarożek wymieszaj z ostatnią łyżką miodu oraz posiekanymi orzechami, napełnij miejsca po pestkach. Grilluj 2-3 minuty, aż nadzienie będzie ciepłe.
2. Bananowe szaszłyki:
Banany opłukać, obrać ze skór oraz obciąć po obu stronach ściemniałe końce . Pokroić banany na cztery kawałki i nadziewać na długie patyki. Grillować!
3. Grillowane ananasy:
Obierz ananasa i wytnij twardy środek. Owoc pokrój w krążki. Gorący ruszt grilla posmaruj olejem. Plastry ananasa zanurzaj najpierw w mleku, a następnie w cukrze. Układaj na grillu i piecz 6 minut z każdej strony.