Królik w sosie własnym, podbitym śmietaną. Coś pysznego! Idealny dla gości i na niedzielne danie dnia.

składniki:
– 1 tuszka z królika (1 kg)
– ½ pęczku koperku
– 1 łyżeczka białego pieprzu
– 10 łyżek oliwy
– 1 marchewka
– 2 cebule
– ⅓ cukinii
– 10 pomidorków koktajlowych
– 1 szklanka bulionu warzywnego
– 1 szklanka śmietany
– sól
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














