Ciasto o smaku cappuccino jest świetną alternatywą dla popołudniowej kawy. Łączy w sobie nie tylko dawkę kofeiny, ale i rozkoszną słodycz.
składniki:
biszkopt ciemny:
- 7 jajek
- 1 szklanka cukru
- 5 pełnych łyżek mąki
- 2 pełne łyżki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 200 g wiórków kokosowych
- 5 białek
- 1/2 szklanki cukru
- 2 cukry waniliowe
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 5 żółtek
- 1 cukier waniliowy
- 3 łyżki mąki
- 1 budyń śmietankowy
- 2 szklanki mleka
- 3/4 szklanki cukru
- 200 g masła
- 4 łyżki cappuccino w proszku o smaku śmietankowym
- cukier puder
przyrządzanie: