Zdrowy pasztecik z kaszy jaglanej i soczewicy. Dla całej rodziny, typowy dla wegetarian choć smakuje każdemu.
[caption id="attachment_206113" align="aligncenter" width="1000"]
Homemade DIY natural tasty pate made of green lentil, and pumpkin seeds on a table[/caption]
składniki:
1 szklanka kaszy jaglanej
1 szklanka czerwonej soczewicy
0.5 kg marchewki
2 spore cebule
2 łyżki oleju
1 kostka lub 2 łyżeczki bulionu jarzynowego dobrej jakości
2 liście laurowe
kilka kuleczek ziela angielskiego
2 ząbki czosnku
2 jajka z chowu wolnowybiegowego lub 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego zalanego wrzątkiem
1 łyżeczka gałki muszkatołowej
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki kurkumy
1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
4 łyżki otrąb gryczanych
4 łyżki słonecznika
2 łyżki siemienia lnianego
2 łyżki niełuskanego sezamu
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














