Ciasto z ananasem i rumem podbija podniebienia każdego kto go skosztuje. Taka rajska rozkosz, którą możecie przygotować sobie w kuchni.

składniki:
Biszkopt:
3 jajka,
1/2 szklanki cukru,
1 szklanka mąki,
4 łyżki oleju,
1/2 łyżki proszku do pieczenia,
1/2 łyżki octu,
Beza kokosowa:
4 białka,
2/3 szklanki cukru,
20 dag wiórków koksowych,
Poncz:
100ml rumu,
sok z połowy cytryny,
Masa:
1/2 litra mleka,
2 żółtka,
2 łyżki mąki pszennej,
2 łyżki mąki ziemniaczanej,
1 opakowanie cukru waniliowego,
2,5 łyżki cukru,
1 kostka masła,
1 puszka ananasa.
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














