Sezon na szparagi wciąż trwa. Teraz znajdziemy je w naprawdę dobrej cenie. Koniecznie zobacz, jak przyrządzić je w towarzystwie sera i szynki. Mniami.

składniki:
- porcja makaronu
- pęczek szparagów zielonych
- kilka plastrów szynki
- ser żółty w kostce
- przyprawy
przyrządzanie:
- Szparagi umyj, odetnij końcówki.
- Gotuj al-dente z sola i cukrem.
- Ugotuj makaron do miękkości.
- Szparagi połącz z makaronem ułóż w żaroodpornym naczyniu.
- Szynkę pokrój, podsmaż (najlepiej na maśle). Ser zetrzyj na tarce, na grubych oczkach.
- Szparagi przykryj szynką i serem. Dodaj przyprawy . Zapiekaj ok. 20 min w temp. 200 st. C.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













