Genialna, rozpływająca się w ustach zupa paprykowa z aromatycznym prażonym słonecznikiem. Niebo w gębie!

składniki:
- 2 papryki - 1 żółta, 1 czerwona
- 1 litr bulionu z warzyw + marchew i pietruszka z bulionu
- 2 ząbki czosnku
- garść pietruszki
- 2 łyżki śmietany 18%
- przyprawy do smaku: sól, pieprz, suszone zioła
- słonecznik
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














