Tracydyjny domowy jabłecznik inaczej - bo z dodatkiem masy budyniowej. Spróbujecie?

składniki:
- Ciasto kruche:
- 3 szklanki mąki pszennej (użyłam krupczatki)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g
- 250g schłodzonego masła
- 3 żółtka
- 1-2 łyżki śmietany
- Masa budyniowa:
- 4 szklanki mleka
- 3 opakowania budyniu waniliowego w proszku bez cukru
- 2/3 szklanki cukru
- 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g
- Dodatkowo:
- 7 umytych, niedużych jabłek
- cukier puder do posypania
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














