Jak usmażyć tofu? W czym smażyć tofu? Jak przygotować tofu? Przepisy na tofu są coraz bardziej popularne w naszym serwisie. Dlatego publikujemy ekspresowy poradnik “Jak smażyć tofu”. Zobaczcie i zapamiętajcie.
POTRZEBUJESZ:
- 200 g tofu
- olej
- sos sojowy – 1 łyżka
- mąką – 2 łyżki
- ulubione przyprawy (sól, pieprz, curry, papryczkę, imbir, miód, cokolwiek lubisz)
- wykałaczka
WYKONANIE:
- Tofu odsączamy w ręczniku papierowym. Następnie kroimy w kostkę i każdą kosteczkę nakłuwamy.
- Sos sojowy mieszamy z przyprawami i moczymy w tej mieszance tofu. Odstawiamy na 10 minut.
- Tofu panierujemy w mące i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju, aż uzyska złoty kolor.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














