Jest to jedna z najzdrowszych herbat, jakie możemy sobie zaserwować zimą. Dodatek pyłku pszczelego dostarcza organizmowi białko, witaminy A, B1, B2, B3, E, C, B6, PP, P, D, H, B12, kwas foliowy, inozytol, biotynę, kwas pantotenowy, kwercytynę. Wzmacnia apetyt, skutek widoczny już po kilku dniach przyjmowania. Działa antyanemicznie (zwiększa liczbę czerwonych ciałek krwi), zwiększa poziom żelaza w surowicy krwi. Zobaczcie, jak zrobić herbatę z dodatkiem pyłku.
POTRZEBUJESZ:
- Ostudzony rumianek do 40 stopni C.
- 1 łyżeczkę pyłku pszczelego
- 1 łyżeczkę miodu gryczanego
WYKONANIE:
- Ostudzoną herbatę łączymy z pyłkiem i miodem. Mieszamy, aż pyłek całkowicie się rozpuści.
- Wszystko wypijamy, najlepiej wieczorem, przed snem.