Lubicie spaghetti bolognese? Przygotowaliśmy coś dla fanów mięsa - wydanie tego znakomitego sosu w bardzo mięsneeeej odsłonie.
składniki:
- 3 łyżki oliwy extra vergine
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 łodygi selera naciowego
- 1 marchewka
- 150 g pancetty lub boczku (np. krojonego w paski, lekko wędzonego)
- 500 g mielonego mięsa wołowego (lub wołowo-wieprzowego)
- 1 szklanka białego wina
- 140 g (4 łyżki) koncentratu pomidorowego (użyłam włoskiego podwójnego, 1 mała puszeczka)
- 1 szklanka gorącego BULIONU WOŁOWEGO
- 1 puszka (400 g) pomidorów pelati lub passaty pomidorowej
- sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
- 1/2 łyżeczki suszonego oregano (opcjonalnie)
przyrządzanie:
Czytaj przepis na kolejnej stronie!