Doskonała alternatywa dla tradycyjnego purée. Ziemniaki łączymy z czosnkiem i koperkiem. Ach, jak to dobrze smakuje!

składniki:
- 0,5 kg ugotowanych w mundurkach ziemniaków
- 2 łyżki śmietany
- łyżka masła
- garść posiekanego koperku
- 3 posiekane ząbki czosnku
- sól do smaku
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














