HIT! Zupa idealna na panujące upały. Na zimno, z awokado i ogórka zielonego. Pyszna!

składniki:
- 3 szklanki bulionu warzywnego
- 1 i 1/2 szklanki pokrojonego w kostkę obranego awokado
- 1 zielony ogórek
- 2 łyżki soku z limonki
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
przyrządzanie:
Bulion ostudź, a następnie dodaj do siebie wszystkie składniki – zblenduj je.
Zupę ochłodź w lodówce, lub podgrzej.
SMACZNEGO!
Zobacz też: Sałatka z awokado i czarnej fasoli
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













