Istnieje sprytna sztuczka, która pomoże uratować bardzo przypaloną patelnię tak szybko, jak to możliwe. Czytajcie dalej, jak zrobić cudowną miksturę.
- Napełnij garnek lub patelnię wodą, aby przykryć dno. Po przykryciu nalej około filiżanki octu.
 - Doprowadź ciecz do wrzenia. Po zagotowaniu, wylej miksturę i odstaw patelnię.
 - Teraz dno naczynia należy posypać sodą (kilka łyżek).
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















