Prosty i szybki przepis na przepyszne ciasto jagodowe. W przepisie użyłam maślanki, wcześniej testowałam jogurt naturalny, który również doskonale się sprawdza. Ciasto jest mięciutkie, wilgotne po prostu pyszne.

składniki:
- 250 g mąki
- 60 g cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 jajka
- 1/2 szklanki oleju rzepakowego
- 1 szklanka maślanki lub jogurtu naturalnego
- 200 g jagód
przyrządzanie:
SPRAWDŹ WYKONANIE >>>>>>
uwagi:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














