Salsa verde czyli ziołowa marynata do mięs, ukochana przez włoskich kucharzy. Nadaje soczystego smaku, kruchości, aromatu każdego rodzaju mięsiwu!

składniki:
- pęczek natki pietruszki
- przyprawy suszone w ilości 1 łyżka: chili, oregano, czosnek, bazylia
- 2 łyżki soku z cytryny
- 80 ml oliwy
- sól, pieprz do smaku
przyrządzanie:
SPRAWDŹ WYKONANIE >>>>>>>>>>>>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














