Tort Czerwona Choinka to elegancki tort świąteczny w czerwonych barwach, idealny na Boże Narodzenie.
Słowa kluczowe:
Składniki – biszkopt jasny
-
5 jaj
-
130 g cukru
-
130 g mąki
Mus malinowy
-
300 g malin
-
2 łyżki cukru
-
200 ml śmietanki 30%
-
5 g żelatyny
Krem waniliowy
-
400 ml śmietanki 30%
-
250 g mascarpone
-
2 łyżki cukru pudru
-
1 łyżeczka pasty waniliowej
Przygotowanie
-
Upiecz biszkopt.
-
Zrób mus: podgrzej maliny, dodaj żelatynę, zmieszaj ze śmietanką.
-
Ubij krem waniliowy.
-
Przełóż tort: biszkopt → mus → krem → mus.
-
Dekoracja: czerwony drip + czekoladowe choinki.
















