Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Akademia Smaku Siemens – sztuka łączenia smaków

Już po raz drugi w Centrum Domowych Inspiracji w Warszawie odbyło się ekskluzywne spotkanie kulinarne Akademii Smaku Siemens. Znani eksperci od wysmakowanych potraw, blogerzy i zaproszeni goście w jednej kuchni skoncentrowali się na przygotowaniu dań, które zachwycały nieszablonowym smakiem. Podczas spotkania goście wspólnie zastanawiali się, dlaczego z pozoru niepasujące do siebie składniki mogą tworzyć wyśmienite potrawy o oryginalnym smaku. Odpowiadali na pytanie w jak dużym stopniu na wrażenia smakowe wpływa otoczenie, w którym jemy, aromat potrawy czy jej tekstura. Wreszcie pod czujnym okiem eksperta, szefa kuchni restauracji Tamka43, Rafała Hreczaniuka, wykorzystali dodatkowe czynniki tak, by oszukać mózg i sprawić, by przyrządzone dania zachwycały swym smakiem. Tak właśnie wyglądały warsztaty, których tematem przewodnim był Food Pairing – sztuka łączenia smaków. Ekspert razem z asystentem, Filipem Kosiniem, zaprezentował tajniki metody profesjonalnego łączenia smaków znanej pod nazwą food pairing. Goście warsztatów kulinarnych mogli przekonać się przy pomocy zmysłu smaku i powonienia, jak łatwo oszukać wzrok i zaskoczyć podniebienie smakiem, którego nie spodziewalibyśmy się, studiując menu restauracji. Zaskakujące połączenia smaków, które zaproponował Hreczaniuk naszym gościom, na pewno zostaną w ich pamięci na długo. Agata Jędraszczak – autorka bloga Kuchnia Agaty – była zachwycona smakiem risotto kalafioroweo z czekoladą, Magda Teresiak, której przepisy możemy znaleźć na blogu Kulinarna Piniata, zasmakowała natomiast we foie gras z lodami z chałki.